Het laatste winterconcert vond plaats op 12 maart: Audite!, muziektheater door Het Gebint. Een bijzondere hekkensluiter, met mooie muziek en bij vlagen zeer bevlogen en temperamentvol acteerwerk. Het publiek heeft genoten, zie ook de terugblikken van bezoekers hieronder, waaronder een in dichtvorm. Zie ook de foto's hierboven...

 

TERUGBLIKKEN

Muziek uit de Renaissance in een theatraal jasje; dat was waarmee de vijf spelers van ‘Het Gebint’ zich zondag 12 maart presenteerden onder regie van Minou Otten.

Het werd een levendige voorstelling rond een rijkelijk gedekte tafel.

Al zingend ontspon zich een venijnige strijd tussen de stersopraan en een als vriendinnetje van de baszanger naar binnen geloodste nieuwe sopraan.

Het gezelschap probeert met deze voorstelling een nieuw publiek te bereiken voor vocale muziek uit de 15de en 16de eeuw. Aan het enthousiaste publiek te zien was het deze middag wel gelukt!

(Joske van der Hoeven)

 

Een muzikaal banket
met trio, kwart- kwintet,
geraffineerd gezet
in tonen, nu eens met
venijn, dan vol chagrijn,
voluptueus festijn,
maar plots´ling kristallijn:
´t was goed hierbij te zijn!

(Reitze Siebesma)

 

PERSBERICHT

Muziektheater in Feerwerd

Op 12 maart is in de Feerwerder Jacobuskerk de laatste voorstelling van het winterseizoen bij te wonen: muziektheater door Het Gebint Kwartet, ofwel theater rondom een renaissance-kwartet, renaissancemuziek op een andere manier…

Het Gebint Kwartet bestaat uit Corin Tholen, Roos van Goudoever, Hiltje Kamminga, Peter van de Sijde en Peter Naaktgeboren. Alle spelers treden regelmatig op in het noorden, zowel in solo-voorstellingen als in koorverband. Het kwartet zingt in hun voorstelling a capella muziek uit de periode 1480 tot 1610, de bloeiperiode van de renaissance en wil daarmee de schoonheid van deze toch niet heel bekende muziek aan een groter publiek presenteren. Bekende straatliedjes uit de periode worden vierstemmig gezongen, daarnaast worden enkele religieuze liederen en luisterliedjes ten gehore gebracht. Het Gebint Kwartet liet weten: ‘als een nieuw publiek kennismaakt met deze muziek is onze missie meer dan geslaagd’, en dat zal ongetwijfeld lukken, op deze zondagmiddag in de intieme kerk met de mooie akoestiek…!

Het is bijna voorjaar maar zoals altijd branden in de kerk de kaarsen en is in de pauze onder meer warme wijn verkrijgbaar. De voorstelling begint om 15.30 uur. Het is bij concerten in de serie niet mogelijk om te reserveren, maar er hoeven bijna nooit bezoekers bij de ingang teleurgesteld te worden, er kunnen veel mensen in de kerk. Een half uur voor aanvang  is de kerk voor publiek geopend, koffie en thee staan dan klaar. De toegang bedraagt € 9,-, kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Zie voor meer informatie www.kerkfeerwerd.nl en www.facebook.com/jacobuskerkfeerwerd