13 november '16: Het Gronings Kamerkoor met 'Liefde en Devotie', o.l.v. Jelte Hulzebos, Lammert Wiersma aan de vleugel. Het koor zong werken van onder meer Andriessen, Górecki, Hindemith en Dvórak voor een goedgevulde kerk. Hier en daar feest der herkenning, soms ook kennismaking met meer onbekende muziek: het was een waar genoegen, zowel voor publiek als ook voor het koor zelf: men zong al een aantal malen eerder in de kerk en weer werd de akoestiek geroemd....

Zie hierboven foto's, en hieronder de terugblikken van een bezoeker en een koorlid, en helemaal onderaan dan nog een keer het persbericht.

 

Zondagmiddag – 13 november 2016 .

De Jacobuskerk te Feerwerd: geen betere plek om genietend te vertoeven !!

De kaarsen branden , de gluhwein staat te pruttelen , het Gronings Kamerkoor staat stralend klaar om een, als altijd, mooi concert te geven .

Veel betrokken luisteraars die genieten van “Liefde en Devotie” het thema van deze middag .

Het repertoir is gevarieerd , het koor geïnspireerd, het publiek enthousiast .

Ook Maria - veel bezongen - zou genoten hebben .

Misschien was Priere , van Ton de Leeuw iets te hoog gegrepen .

Verder dank , lof en hulde .

Ger Weening , trouwe bezoeker 

 

Afgelopen zondagmiddag heeft Het Gronings kamerkoor, onder leiding van dirigent Jelte Hulzebos,  een concert gegeven in de mooie Jacobuskerk in Feerwerd. Onder de titel Liefde en Devotie zong het koor liederen van o.a. Dvorak, Ton de Leeuw, Gorecki, J. Andriesen , Stravinsky en Hindemith.

In een goed bezochte kerk, sfeervol verlicht met kroonluchters en brandende kaarsen, genoot het publiek  én het koor van de gastvrijheid die de organistatie van de kerk bood. Kroonluchters met  brandende kaarsen verhoogden de sfeer. In de pauze werd gluhwein geschonken, ook ontbrak de koffie en thee niet.

Pianist Lammert Wiersma uit Groningen begeleidde het koor met enkele stukken en verzorgde een intermezzo.

Aan het einde van het concert werden twee leden van het koor bedankt voor hun 40 jaar trouw lidmaatschap. Zij ontvingen een prachtige bos bloemen. Wegens diverse  omstandigheden was dit hun laatste concert. Het koor wenst hen voor de komende tijd, alle goeds toe!

Het Gronings Kamerkoor bedankt tevens de beheerders van de kerk, voor hun gastvrijheid en hun goede organisatie.

Voor herhaling vatbaar!

 

Namens het koor:

Lida Duzink

 

PERSBERICHT

Het Gronings Kamerkoor in Feerwerd

Onder de titel ‘Liefde en Devotie’ geeft Het Gronings Kamerkoor op zondagmiddag 13 november een concert in de Jacobuskerk in Feerwerd.

Het programma is zorgvuldig samengesteld rond het thema: devotie klinkt door in de muziek van Ton de Leeuw, Stravinsky  en Gorecki. De ‘devotie voor Maria’ werd door Stravinsky (Ave Maria) en door Gorecki (Totus Tuus ) verklankt. Liefde voor mens en natuur wordt bezongen in composities van Jurriaan Andriessen, Dvorak en Hindemith. De vier ‘Heine–Lieder’ worden gezongen op teksten van Heinrich Heine, een van de grootste Duitse dichters. Door Jurriaan Andriessen werden de gedichten als intieme koorliederen getoonzet. Tenslotte voert het koor  Six Chansons van Hindemith  en Moravische liederen van Dvorak/Janácek uit.

Een intermezzo wordt verzorgd door Lammert Wiersma (vleugel).

Het Gronings Kamerkoor is in 1973 opgericht en staat onder leiding van Jelte Hulzebos. Het koor geeft twee keer per jaar concerten in de stad Groningen en omgeving en trad al meerdere malen met plezier én succes in Feerwerd op, in de intieme kerk waar de kaarsen branden.

Het concert vindt plaats in de Feerwerder Winterconcertenserie. Bij concerten in deze serie kan niet gereserveerd worden. Aanvang 15.30 uur, een half uur van tevoren is de kerk voor publiek geopend,koffie en thee staan dan klaar. In de pauze is onder meer warme wijn verkrijgbaar. De toegang bedraagt €9,- (t/m 12 jaar gratis). Zie voor meer informatie www.kerkfeerwerd.nl.