18 dec '16: Harry Niehof in de kerk, en niet voor de eerste keer.... Het was weer genieten van de kenmerkende stem, en het gitaarspel, de vele liedjes, de humor. De kerk was niet bomvol, maar zat zichtbaar en voelbaar vol met liefhebbers. Hieronder terugblikken van twee bezoekers, hierboven foto's, en helemaal onderaan nog een keer het persbericht.

 

Optreden Harry Niehof op zondag 18 dec 2016.

Het was weer gezellig druk, afgelopen zondagmiddag,  in het kerkje van Feerwerd.

Zanger en gitarist Harry Niehof vertolkte zijn, in het Gronings gezongen liedjes, dit jaar verschenen ‘spaigel ploatje’:  ‘Cafe op Driefklei.’

In de jaren 60 hadden zijn ouders een café, annex bakkerij in Middelstum , welke als rode draad door zijn programma loopt. Sterke kant van Harry’s optreden is, dat hij zijn liedjes met grappige anekdotes aan elkaar koppelt.

Over een lang vervlogen tijd, maar ook een beleving in het nu. Daarbij stelde hij zich voor , om het reeds lang geleden afgebroken cafe, weer nieuw leven in te blazen.

Een geweldig optreden en van het publiek kreeg hij een welgemeend hartelijk applaus.

Recensie: Piet Bijma.

 

Afgelopen zondagmiddag 18 december, was het kerkje in Feerwerd omgetoverd tot ‘café op Driefklaai’ van uitbater Harry Niehof! Een café met een houten toog, pilsjes, pinda’s. De bezoekers van dit intieme concert werden al snel cafégangers, die aan de stamtafel, tussen de vaste stamgasten, luisterden naar hun verhalen, anekdotes en herinneringen. Mooie liedjes met prachtig gitaarspel. Als rode draad kwamen de NAM, de aardbevingen en de gevolgen daarvan voor het leven in een dorp en in de provincie regelmatig langs. Een collectief gevoel van saamhorigheid. Wat een warme middag! (U.G.)

 

PERSBERICHT:

Harry Niehof in Feerwerd

Zondagmiddag 18 december om 15.30 uur in de Feerwerder Jacobuskerk: Harry Niehof met de soloversie van zijn nieuwe theaterconcert Café op Driefklaai.

Bij Café Niehof gaat het rond de stamtafel meer om sterke verhalen dan om sterke drank. Dat was al zo toen pa Niehof rond 1960 de tapkast beheerde, en dat is opnieuw zo nu zoon Harry het café op het podium in liedjes en verhalen weer tot leven wekt. De situatie is wel anders: in 1959 werd het gas ontdekt en zouden we allemaal schatrijk worden, in 2016 zijn er aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

Voor het theaterconcert Café op driefklaai heeft Harry de afgelopen anderhalf jaar met veel Groningers gesproken, en verder heeft hij zijn eigen herinneringen. Zo hoor je hoe Hinnerk Beun aan zijn Mercedes komt, waarom Haarm Jan zijn huisje uit moet en Vraauw Smit voor het slapengaan graag een bodempje jenever uit een koffiekopje drinkt.

Liefde, lijden, het leven in onzekere tijden; hij bezingt het zoals vanouds in het Gronings, zichzelf begeleidend op de gitaar in zijn kenmerkende fingerpickingstijl. In het kleine Feerwerd is Harry op bekend gebied, hij zong er vaker en ook dit keer zal het weer een waar genoegen zijn, in de sfeervolle kerk waar de kaarsen branden.

Bij concerten in de Feerwerder Winterserie kan helaas niet gereserveerd worden, betalen gebeurt gewoon bij de ingang, er kunnen/mogen 125 mensen in de kerk. Een half uur voor aanvang is de kerk open voor publiek, koffie en thee staan dan klaar. In de pauze is onder meer warme wijn verkrijgbaar. Aanvang van het concert: 15.30 uur. Toegang € 9,- (t/m 12 jaar gratis). Meer informatie op www.kerkfeerwerd.nl