Het nazomerconcert werd dit keer ingevuld door Con Pasiones, dat besloot haar jubileum gráág in Feerwerd te vieren, nadat men daar tien jaar en één dag geleden voor het eerst optrad. Het leverde een prettige combinatie op van oud en nieuw, toen en nu, en ook van zang a capella, solistisch, als duo, trio en zelfs als kwartet op momenten dat Johanan Havinga de vleugel even verliet en zijn stem liet horen. Behalve als begeleidingsinstrument werd de vleugel enkele malen bespeeld in een werk voor piano solo, en... dat smaakte naar meer, een andere keer?

 

Hieronder nog een keer het persbericht, en wie weet nog een terugblikkend stukje van deze of gene.

 

Een woord van dank

 

In het voorjaar van 2006 zongen Gea en ik (Janine) in Feerwerd, tijdens een concert van leerlingen van onze zanglerares Ineke Schlaman, voor het eerst samen een duet voor publiek. We zongen Wie kann ich froh und lustig sein van Felix Mendelssohn Bartholdy. Toen wij het applaus in ontvangst namen, zei Gea tussen ‘haar tanden door’: “Wij kunnen zelf wel een programma maken! Dan vragen we Johanan voor de begeleiding op de piano en Reynold (Blom) om als bariton mee te zingen. “

 

Ik vond dat toen een belachelijk idee, zingen voor publiek, maar ik ben Gea nog steeds dankbaar voor haar overredingskracht!

 

En Joke, ik ben jou dankbaar voor het ons in de gelegenheid stellen deze woorden van Gea om te laten zetten in ons eerste concert in Feerwerd op 17 september 2006 voor vrienden en familie. Daarna vroeg je ons op 19 oktober een concert te geven in de serie Herfstconcerten. Het was ons eerste echte openbare concert. En er volgden vele, meer dan zeventig inmiddels en niet alleen in Feerwerd, maar de Jacobuskerk in Feerwerd heeft voor ons dus wel een speciale betekenis en we waren dan ook erg blij dat we hier ons 10-jarig jubileumconcert konden vieren.

 

Joke, het bleek het laatste concert dat jij in de Jacobuskerk hebt georganiseerd, ook al blijf je voorlopig nog programmeren. Wat zullen ze je daar gaan missen, want jouw organisatie liep altijd zeer gesmeerd. Alles op tijd geregeld, mooie sfeer, lekkere hapjes, etc.                                             

Joke, nogmaals, mede namens Gea, Reynold en Johanan, onze hartelijke dank!

 

Janine Nijmeijer


 

PERSBERICHT

Con Pasiones in Feerwerd

Con Pasiones met een feestelijk jubileumconcert: zangers Gea Passies, Reynold Blom en Janine Nijmeijer, en pianist Johanan Havinga vieren op 18 september in de Jacobuskerk in Feerwerd dat ze tien jaar geleden voor het eerst optraden in, jawel, Feerwerd…. Dat betekent natuurlijk een plezierige terugblik op die tien jaar, in combinatie met een nieuw programma met liederen van Brahms, Dvorzak, Schumann, Spaanse volksmuziek en enkele pianosolo’s door Johanan Havinga.

 

In vogelvlucht: wat tien jaar geleden een eenmalige voorstelling voor vrienden en bekenden had moeten zijn groeide uit tot veel meer, het werd steeds leuker en ging steeds beter. Twee zangers konden de gevolgen van het succes qua tijdsinvestering niet volhouden: Con Pasiones bleef bestaan maar trad voortaan veel minder vaak op. Gea Passies en Johanan Havinga gingen door en brachten sindsdien als ‘Passies & Havinga’ onder meer in Feerwerd met succes meerdere muzikale voorstellingen -concerten waarin diverse componisten centraal stonden- ten gehore.

Con Pasiones wist de weg naar Feerwerd weer te vinden, en hopelijk weten veel liefhebbers van zang, pianospel en Con Pasiones dat ook….