19 febr 17: MusicaRosa in de kerk, een heel leuk, mooi, boeiend, expressief, muzikaal en niet in de laatste plaats af en toe heel ontroerend optreden, een waardig bijna-laatste Winterconcert, dat door ruim 80 mensen bezocht werd.

 

Hierboven foto's, hieronder terugblikken van bezoekers, en helemaal onderaan zoals gewoonlijk nog een keer het persbericht.

 

Review zondagmiddagconcert MusicaRosa 19-02-2017

De foto van Mariska-in-actie onder het programma van 19 februari is gemaakt in de Theresiakapel in Hoogkerk, het vorige concert van MusicaRosa, september vorig jaar. Toen dacht ik al dat ik dit vaker wilde meemaken. De manier waarop Mariska zingt is pakkend en boeiend. Nummers van Ramses Shaffy (Mens, durf te leven en Laat me) komen ineens over omdat Mariska in staat is haar publiek mee te trekken door zingend te acteren. Ook bij het nummer Het is over met tekst van Annie M.G. Schmidt (vroeger ooit gezongen door ik meen Conny Stuart en Jenny Arean) moest ik ineens denken: Hé, nou snap ik het. Begeleidend pianospel is iets wat lang niet iedere pianist beheerst, voor toonkunstenaar Hans Kaldeway echter een koud kunstje. MusicaRosa, een muzikale eenheid. Het sfeervolle kerkje van Feerwerd, de gastvrijheid van de kerkcommissie, de vele brandende kaarsjes en de Glühwein deden de rest. We komen nog ’s weer.

Maarten Dollekamp, Vries

 

Dat was een verrassend concert vanmiddag in de kerk van Feerwerd.
Mariska en Hans vormen een goed duo. Gevoelige, zachte liedjes werden
afgewisseld door vrolijke musical songs. En de sfeer in de kerk was
ook top, met kroonluchters met kaarsen, warme wijn, thee en koffie.
Hou Feerwerd in de gaten!
Liesbeth V.

 

Voor de vaste fans van Musica Rosa was het een buitenkansje, het concert op 19 februari in het kerkje van Feerwerd. Normaal treedt dit muziekduo, bestaande uit Mariska Oostijen (zang) en Hans Kaldeway (vleugel) alleen op besloten bijeenkomsten op, zoals bruiloften, (familie-)feesten en begrafenissen. Het publiek was daarom in ruimte mate toegestroomd en de kerk zat dan ook vol.

De verwachtingen werden niet teleurgesteld. Pittige songs, zoals ''Mercy'' (Duffy) en ''It's a good day'' (Cyrille Aimee) werden door Mariska met verve gebracht, opgestuwd door het pianospel van Hans. Maar ook meer ingetogen nummers passeerden de revue, waarbij het nummer ''Dwaal'' (Angela Groothuizen) een gevoelige snaar raakte door het onderwerp ''dementie'' te bezingen.

Een afwisselend programma, waarbij de a capella delen de meeste indruk maakten door de loepzuivere zang van de zangeres. Na de pauze (met de altijd charmerende warme wijn), liet Hans zich ook van zijn vocale kant horen; zo vulde hij bij het nummer ''Chains'' (Carole King) de tweede stem in en kleurde daarmee het muziekpalet van Musica Rosa verder in. Met de keuze voor ook Nederlandstalige nummers bleek het duo dicht op de huid te kruipen van het publiek. In de toegift ging het zelfs een stapje verder door het alom bekende ''Halleluja'' van Leonard Cohen ook in het Fries te brengen. De uit Friesland toegestroomde fans, -maar natuurlijk ook de Groningers-, konden dat zeer waarderen en zongen het refrein van harte mee.

Liesbeth van Hoffen, Groningen

 

PERSBERICHT

MusicaRosa in Feerwerd

 

in de Feerwerder Jacobuskerk is op zondag 19 februari een van de laatste concerten in de Winterserie bij te wonen: in een intieme sfeer zal het duo MusicaRosa mooie, vrolijke en gevoelige liedjes ten gehore brengen. MusicaRosa bestaat uit zangeres Mariska Oostijen-van der Kooi en pianist Hans Kaldeway. Sinds enkele jaren treden beiden samen op, doorgaans live muziek bij huwelijken en uitvaarten verzorgend. Daarnaast wordt een enkele keer een openbaar concert georganiseerd waarbij iedereen welkom is. We zijn er in Feerwerd blij mee dat de Jacobuskerk de locatie is van zo’n openbaar concert en hopen dat veel mensen dat met ons gaan meemaken!

 

Enkele citaten uit recensies: ‘zangeres Mariska en pianist Hans voelen elkaar naadloos aan en als publiek voel je je echt onderdeel van wat er op het podium gebeurt’, en: ‘Mariska en Hans hebben het talent je het gevoel te geven dat ze alleen voor jou optreden. Zijn gevoelige pianospel en de manier waarop zij vol emotie de teksten van de nummers over weet te brengen, kan haast niet anders dan je raken. Ze weten de juiste snaar te raken met hun prachtige muziek en hun betrokkenheid’.

 

Het optreden vindt plaats in de serie Winterconcerten: de kaarsen branden, en in de pauze is onder meer warme wijn verkrijgbaar. Het concert begint om 15.30 uur, de kerk is een half uur van tevoren geopend, koffie en thee staan dan klaar. De toegang bedraagt 9 euro; t/m 12 jaar mogen kinderen gratis naar binnen. Er kan niet gereserveerd worden, maar de ervaring leert dat er bijna altijd plaats is voor iedereen. Zie eventueel voor meer informatie www.kerkfeerwerd.nl.