zondagmiddag 1 november: buiten de kerk was het mistig, binnen brandden de kaarsen, geurde de wijn en klonken de Russische, Armeense en Georgische klanken. A-capellakoor Caucasica zong en dat was een bijzondere belevenis... Zie de terugblikken van enkele bezoekers hieronder, hierboven de foto's en helemaal onderaan nog een keer het persbericht.

 

Terugblikken van enkele bezoekers:

Net terug van alweer een prachtig concertje in de kerk van Feerwerd.
Deze keer een optreden van het koor Caucasica o.l.v. Yuri Makarov.
Tijdens het zingen dwaalden heel even mijn gedachten af naar het kerkje
en zijn oorspronkelijke bestemming.
Ik dacht: Wat fijn dat er nog steeds kaarsen branden en er goddelijke
muziek te horen is.
Prachtige stemmen, wonderlijk schone samenklank, in een mij onbekende
taal.
Gelukkig kregen we van tevoren te horen wat het lied wilde vertellen.
Jammer dat ik iets eerder weg moest en het slot niet kon meemaken.
Trienke van Kleffens.

Door de opkomende mist hebben veel mensen afgezien van een bezoek aan het concert van het koor Caucasica. Dan heb ik toch maar mooi het geluk in Feerwerd te wonen, zeker ook deze middag. Juist door die opkomende mist en de  daardoor vroeg intredende najaarsstemming heb ik mogen genieten van dit koor. Een mengsel van liederen waar ik geen woord van verstond. En dat deed er ook niet toe. De koorklanken, en er werd heel mooi gezongen, kregen alle kansen bij mij binnen te dringen. De vrouwen, maar zeker de voor mij zo herkenbare mannenstemmen in ‘dit genre’, waren op sommige momenten ontroerend. Geen kans om een CD van hen te kopen, maar wel de mooie herinnering aan dit live-optreden, waarin niet alleen de tenoren mooi gebruik maakten van de akoestiek.

Johan Steen

 

PERSBERICHT:

Caucasica in Feerwerd

Op zondagmiddag 1 november is in de Jacobuskerk te Feerwerd een concert door a-capellakoor Caucasica bij te wonen. Het gemengde koor staat sinds zijn oprichting in 1998 onder leiding van Yuri Makarov. Als enig koor in Nederland zingt Caucasica een repertoire dat uit Georgische, Russische en Armeense liederen bestaat. Deze liederen worden gekenmerkt door intrigerende harmonieën en melodieën en beslaan elk aspect van het leven: strijdliederen, wiegeliedjes, weeklachten en liefdesliedjes, kinderversjes, feestliederen en serene hymnen.

Dirigent Yuri Makarov studeerde viool en zang in Tbilisi (Georgië) en in Jerevan (Armenië) en was tot zijn komst naar Nederland in 1993 werkzaam als violist in Tbilisi. Yuri is als docent verbonden aan VRIJDAG in Groningen. Als violist maakt hij onder andere deel uit van het Noordelijk Bach Consort. Hij is tevens werkzaam als vioolbouwer.

In Feerwerd neemt Caucasica u graag mee op een verrassende muzikale reis, vol vrolijke, romantische, melancholische en mijmerende liederen uit Rusland, Georgië en Armenië…. Dat wordt anderhalf uur lang genieten!

Het concert begint om 15.30 uur. Een half uur van te voren is de kerk voor publiek geopend. De entree bedraagt € 9 (t/m 12 jaar gratis). Er kan niet van te voren gereserveerd worden, er kunnen 120 mensen in de kerk. Zoals altijd bij concerten in de Feerwerder winterserie branden de kaarsen en is in de pauze onder meer warme wijn verkrijgbaar.