Op 23 oktober was Trio Ellian in de kerk te zien en te horen: Ellen Klopstra (zang), Liesbeth Wildeveld (piano) en Annet Koolhaas (hoorn), drie doorgewinterde musici met een prachtig samengesteld, verfijnd en ingetogen programma met muziek van Strauss, Brahms, Schubert, Vaughan Williams, Britten en meer. De kerk goedgevuld met genietende mensen, daar doen we het voor....

Zie de serie foto's hierboven en de twee terugblikken (van bezoekers) hieronder om een indruk te krijgen.

 

Ha, de winterconcerten in de Jacobskerk zijn weer begonnen.
We hebben genoten van het Trio Ellian. Een bijzondere formatie bestaande uit Liesbeth Wildeveld (piano) Ellen Klopstra (sopraan) en Annet Koolhaas (hoorn).
Een samenstelling die ik nog nooit had gehoord.
De afstemming tussen  hoorn en stem, het verbindend prachtig pianospel, de stem zowel in de hoogte als diepte bleef warm, de hoorn zowel zacht als luider gaf veel sfeer aan de gekozen muziekstukken. Deze waren niet alleen van bekende componisten maar ook stukken van wat minder bekend werk van hen.
Gelukkig kwamen op de valreep nog meer luisteraars want dit trio verdient aandacht. Dat vonden de aanwezigen blijkbaar ook en een lang applaus volgde
In de pauze ontmoetingen en de geur van gluhwein die zich door de kerk verspreidt.

En aan het komend seizoen te zien lijkt de Commissie er weer in geslaagd om ons een gevarieerd programma te bieden, dat lijkt me niet eenvoudig.
En als je er niet was, dan heb je wat gemist....

(D.M.)

 

.....Bij Schubert miste ik het zo specifieke geluid wat bij de schubertiade hoort, ook Brahms vond ik wat minder klinken, vooral bij Schubert was het geluid van de hoorn nogal overheersend (akoestiek?) en had ik het idee dat Ellen er nog een beetje “in moest komen”. Later bijv. bij Gounod was het evenwicht veel beter. Van de overige liederen hebben we erg genoten. Het programma was mooi  en afwisselend samengesteld.

(I.A.)