Op 24 januari speelde het Filofonisch Orkest in Feerwerd, niet voor de eerste keer, en wéér een waar genoegen.... Zie de foto's hierboven en de reacties van enkele mensen uit het publiek hieronder. Helemaal onderaan nog een keer het persbericht.

 

TERUGBLIKKEN van enkele bezoekers:

Een meeslepend concert van het Filofonisch Orkest vandaag. Het was buiten zo'n typische, mistroostige, grijze januaridag, binnen werd ik meteen door de fraaie arrangementen en composities in kleurrijker sferen gebracht: van een ijzingwekkend mooie prelude van Shostakovich naar het lyrische Somewhere from West Side Story, of naar een hilarisch werk met de veelzeggende titel Supercalifragilisticexpialidocious. Het programma werd van humoristisch commentaar voorzien door de presentator. Een hoogtepunt vormden de twee composities van Ennio Morricone, met daarin een fantastische trompetsolo van dirigent Libbe Oosterman. Stond ik eerst met knijpende ogen in het brandende zand van een verlaten Westernstadje, even later zat ik als kloeke Beter-Levenhaan tussen de plofkippen te genieten van de solo's in De Gepikte Vogel. Een mooie middag!
Femke

 

Wat is dat een filofonisch orkest? Iets met taal, samenspel en klank? Vanmiddag speelde Hét Filofonisch orkest in het kerkje in Feerwerd : 10 blazers, een pianist en slagwerker/zanger/verteller. Het filofonische orkest is een naar hartelust musicerend veelzijdig blazersensemble dat er een zichtbaar plezier aan beleeft van alles uit de muziekgeschiedenis van Brahms tot Bernstein te arrangeren. In dit programma Hartshoop & Wantocht vond ik het wiegenlied van Brahms origineel en echt ontroerend. Ik heb gelachen om de samenzang tussen de hanige spreekstalmeester Mick Hartstra en de twee fluitistes in De gepikte Vogel van Jurriaan Andriessen. En wat leuk dat er behalve bekende muziek en filofonische gezelligheid ook een originele compositie werd gespeeld van de eigen dirigent Libbe Oosterman. Daar wil ik best meer van horen. Met een kerk vol publiek en de kaarsen aan, was het weer een zeer geslaagd muzikale middag in de Jacobuskerk. Volgende week zondag weer: dan speelt Feerwerds eigen 200-jarige Eendracht.

(Saskia vd R)

 

PERSBERICHT

Hartshoop en Wantocht in Feerwerd

Op 24 januari is in de Jacobuskerk in Feerwerd een optreden bij te wonen van het Filofonisch Orkest. Het kleine orkest heeft een bijzondere samenstelling: tien blazers, een pianist en een zanger/slagwerker. De groep wordt geleid door Libbe Oosterman.

Het concert is onderdeel van een concert tournee, met ook deze middag in Feerwerd een repertoire vol van onbeantwoorde liefde, passie, hartstocht en verlangen, met als titel Hartshoop en Wantocht. De bezoekers worden verrrast door een waaier van zeer uiteenlopende muzikale werken, van Bach tot Bernstein, en alles daar tussen in, van klassiek tot modern, van ballade tot musical. De verbinding tussen de stukken wordt gelegd door de presentator die het publiek meeneemt op deze muzikale reis.

Het belooft een mooi winterconcert te worden in de intieme kaarsverlichte Feerwerder kerk, een optreden waarbij de muziek gehoord én beleefd wordt. Het concert begint om 15.30 uur, een half uur van tevoren is de kerk geopend voor publiek, koffie en thee staan dan klaar. In de pauze is onder meer warme wijn verkrijgbaar. Toegang € 9,- (t/m 12 jaar gratis). Zie ook www.kerkfeerwerd.nl.