29 januari '17: concert Duo Alexsoni, hartverwarmende muziek in een goed gevulde kerk op een regenachtige zondagmiddag....  Er werd in het kader van het project 'Samen in Beeld TV' gefilmd voor een heel leuk en goed doel: de opnames worden getoond op het interne tv-kanaal van de verzorgingstehuizen 'De Mieden'en 'Hunsingoheerd' in Eemsmond. Het idee is om op deze wijze de veelal minder mobiele ouderen in contact te brengen met de wereld rondom hen.

 

Zie de foto's hierboven, de reactie van bezoekers hieronder en helemaal onderaan ook nog een keer het persbericht.

 

reactie bezoeker:

Net op de fiets weer terug van een prachtig concert in jullie kerkje.

De klassiek-romantische muziek was een troost in deze donkere dagen.

Wat een geweldige violist is die Alexander Viatskin! Zelf een overbekend stuk als het Ave Maria van Schubert geeft hij weer nieuwe glans. Maar ook onbekende stukken (althans voor ons), zoals de Suite van Alfred Schnittke waren een bijzondere ervaring. Kortom, het repertoire liet hij bijzonder goed tot zijn recht komen. Trouwens, ook de pianiste Sonja Kotelnikova  kweet zich uitstekend van haar taak. Vooral in de stukken na de pauze (zoals in de serenade van Schubert en het Fuga-deel van de Suite van Schnittke) kon zij laten horen wat ze in haar mars had.

Eén klein puntje van kritiek: voor de pauze zat een cameraman hinderlijk in ons gezichtsveld. Maar gelukkig was dit na de pauze verholpen.

Groet,

Hein en Ada Zeevalking (Garnwerd)

 

PERSBERICHT:

Duo Alexsoni in Feerwerd

In de serie Winterconcerten van de Feerwerder Jacobuskerk bent u op 29 januari welkom voor een concert van Duo Alexsoni. Het duo wordt gevormd door Sonja Kotelnikova (piano) en Alexander Viatskin (viool). Duo Alexsoni speelt schitterende stukken uit het klassieke repertoire en neemt het publiek mee op een muzikale reis vol verwondering en ontroering.

Alexander Viatskin heeft ruime ervaring als een van de concertmeesters van het NNO. Hij speelt op een 19e eeuwse Franse viool (Pillement) met een warme klank. Sonja Kotelnikova studeerde aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen, waar ze in 1999 afstudeerde bij Paul Komen. Naast het geven van concerten en lessen begeleidde ze tien jaar lang klassieke balletlessen. Beiden kennen elkaar al vele jaren en naast dat ze goede vrienden zijn komen hun opvattingen over muziek prachtig overeen. Klank, muzikaliteit en respect voor de partituur zijn er de kern van.Het programma is zeer gevarieerd, met werken van onder meer Händel, Paganini, Tsjaikovski, Rimsky Korsakov, Kreisler, Schnittke en Fauré. 

Het concert belooft een klassieke parel in de reeks Winterconcerten te worden…!

Zoals altijd bij concerten in de serie branden de kaarsen, en geurt de warme wijn. Het optreden begint om 15.30 uur. Vanaf een half uur voor aanvang is de kerk voor publiek geopend, koffie en thee staan dan klaar. Toegang: €9,- (t/m 12 jaar gratis).