Op 2 oktober '16:

een optreden van het Vincent Grit Trio: een prachtige eerste editie van onze winterconcertserie van het nieuwe seizoen met spetterende jazzmuziek! Voor de pauze een set met mooie, sfeervolle eigen composities van Vincent Grit, met aansprekende namen als "Zeilen", "Waves" en het spannende "Let's play outside". Na de pauze volgde een set met meer klassieke swing en latin. Het vonkende enthousiasme van de drie musici sloeg over op het publiek, dat letterlijk van dichtbij kon meegenieten. Hopelijk volgen er nog meer concerten van dit sprankelende trio, want voorwaar, dit smaakt naar meer!

 

terugblik door bezoeker:

Gisteren genoten van het mooie concert van het Vincent Grit Trio.

Ondanks dat het kerkje in Feerwerd niet zo druk bezocht werd op deze zondagmiddag, heerste er een intieme sfeer met echt contact tussen de muzikanten en het publiek.

Met name de eigen geschreven stukken spraken mij zeer aan. Open, speels, dynamisch en gevoelig, met hart en ziel gebracht. Zoals een bezoeker ook al zei; het was werkelijk een kadootje!

Ruth Wilms Lenting

 

nog een keer het persbericht:

Vincent Grit Trio in Feerwerd

In de Feerwerder Jacobuskerk is op zondag 2 oktober het allereerste concert in de halfjaarlijkse winterserie bij te wonen: een optreden door een trio bestaande uit de jonge Groninger jazzmuzikanten Vincent Grit (piano), Thomas Zeevalking (drums) en Arnout Baard (contrabas). De verrassende en levendige jazz van dit trio is verhalend van aard en neemt de luisteraar mee op een verkenningsreis langs onbetreden paden.

Alle drie studeerden zij aan het Groningse conservatorium en inmiddels hebben zij veel ervaring opgedaan in het spelen met andere musici: van pop tot jazz en blues, klassiek, Latin, funk en meer. Nadat Vincent cum laude was afgestudeerd , legde hij zich toe op het componeren van eigen jazzmuziek, en die moest natuurlijk gespeeld worden: zo werd het Vincent Grit Trio geboren….. De drie muzikanten vinden elkaar in hun samenspel en spelen met overgave: kom luisteren, laat u meevoeren, in de Feerwerder kerkbanken of ernaast, de kerkdeuren open, ook buiten de kerk mogen mensen meegenieten!

Aanvang 15.30 uur, toegang € 9,- (t/m 12 jaar gratis).

In de pauze zijn consumpties verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.kerkfeerwerd.nl