8 januari trad het trio Mja Mera (Peter Rippen, Renate Klumper en Karin Heesen) op met een programma van gezongen en gespeelde liederen in het Jiddisch en Ladino, klezmer en aanverwante Oost-Europese volksmuziek waarvan een enkel nummer zelf gecomponeerd was. Veel muzikaliteit, een warme manier van mondeling presenteren, levendige en aangrijpende muziek.... De mensen in de goedgevulde kerk genoten zichtbaar en op zeker moment ook hoorbaar want meezingend...

Zie hierboven voor foto's, hieronder voor de terugblik van enkele bezoekers en helemaal onderaan nog een keer het persbericht.


twee maal een terugblik:

Op een grijze zondagmiddag, in een met kaarsen verlichte kerk, klonken prachtige stemmen, begeleid door piano, viool en accordeon.
Het was ontroerende en tegelijkertijd blijde muziek, die door de drie musici van Mja Mera gebracht werd. Muziek waar onze harten van opengingen!
We hebben enorm genoten!

(Gea G)

 

Zondagmiddag 8 januari: een grijze mistige dag, maar het concert van Mja Mera maakte dat allemaal goed.

Ontroerende muziek en teksten, mooi gezongen door Renate Klumper.

Samen met de violiste, accordeonist/pianist en de glühwein werd het een hartverwarmende middag.

(E.H.)


PERSBERICHT:

Mja Mera in Feerwerd

Op 8 januari is in de Jacobuskerk te Feerwerd een optreden bij te wonen van Mja Mera (Nieuwgrieks voor: 'op een dag'), een vocaal/instrumentaal trio afkomstig uit de stad Groningen. Mja Mera bestaat uit Renate Klumper (zang), Karin Heesen (viool, zang) en Peter Rippen (accordeon, piano, zang). Het trio brengt een programma van liederen in het Jiddisch en Ladino (de taal van de Sefardische Joden in Spanje en Portugal), afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek.

De muzikanten hebben een ‘klassieke’ muzikale achtergrond. Karin heeft jarenlang viool- en later ook celloles gehad en speelde in het verleden in verschillende (symfonie)orkesten. Renate en Peter genoten een klassieke vakopleiding zang respectievelijk piano.
Renate is zangdocente. Peter is als pianist een veelgevraagd begeleider van zangers, instrumentalisten, koren, kerkdiensten en klassieke balletlessen. Gedurende een aantal jaren werkten de drie samen in het muziekonderwijs op een basisschool in de stad Groningen. Na het beëindigen van die periode bleef men elkaar opzoeken om gezamenlijk te musiceren waarbij men elkaar vond in de wereldmuziek en, wat specifieker, in klezmer, liederen in het Jiddisch en Ladino, Oost-Europese vocale en instrumentale muziek en eigen nummers geïnspireerd door deze genres.
De ervaring leert dat het enthousiasme en het plezier in het samen musiceren  van Mja Mera erg aanstekelijk is, en dat zal op deze zondagmiddag in de intieme Feerwerder kerk niet anders zijn….

Het concert vindt plaats in de serie Winterconcerten: de kaarsen branden, de warme wijn geurt, de nieuwjaarsrolletjes staan klaar. Aanvang 15.30 uur (een half uur van te voren is de kerk voor publiek geopend). Toegang € 9,- (t/m 12 jaar gratis). Voor meer informatie: www.kerkfeerwerd.nl.