Valentijnsdag, 14 februari: een optreden van het Van Speijkkwartet, met het speciale programma 'Each day is Valentine's Day'. Vier zingende mannen, ware close harmony, en een vrouw aan de vleugel die óók nog af en toe zong, dat was smullen, op deze akelige, gure, winderige dag...

Zie de foto's hierboven, de terugblikken van enkele bezoekers hieronder en daar weer onder nog een keer het persbericht.

 

terugblikken, door enkele bezoekers:

Each day is Valentine’s day.

In het kerkje van Feerwerd gebeuren mooie dingen.

Vanmiddag, 14-02-2016, verzorgde het Van Speijkkwartet m.m.v. pianiste Emma Boschma een verrassend concert, waarbij – hoe kan het ook anders op Valentijnsdag- de vier seizoenen van de Liefde werden bezongen.

Er werd geput uit een breed repertoire; in vogelvlucht passeerden verschillende genres die met muzikaliteit en humor doorspekt vertolkt werden. De stemming zat er goed in . Tezamen vormden de stemmen een prachtig warm muzikaal kleurenpalet. Ik heb genoten van de liefde en de passie, waarmee dit kwartet zijn optreden heeft vertolkt.

Met de toegift “Gute Nacht Freunde” sloot het kwartet haar concert af en konden wij met een voldaan gevoel huiswaarts gaan.

Anneke Wieringa

 

Hoe een regenachtige valentine's day toch een zilveren randje kreeg.
Op zondag 14 februari trad het van Speijkkwartet op met hun close harmony zang.
Enthousiast en met humor bezongen zij de 4 seizoenen van de liefde. Wij hebben genoten.
Annie, Carla en Mieke

 

PERSBERICHT:

Van Speijkkwartet in Feerwerd

Op 14 februari, Valentijnsdag, is in de Jacobuskerk te Feerwerd een optreden bij te wonen van het Van Speijkkwartet, motto: Each day is Valentine’s day. Het Van Speijkkwartet bestaat uit de zangers Han Joosten, Hans Höster, Hans Koetschruiter en Jan van Herk, op de piano begeleid door Emma Boschma. Het kwartet is al 16 jaar een graag geziene muzikale gast in zowel de setting van een zorgcentrum, café-restaurant, huiskamer of familiefeest, als ook op wat grootschaliger festivals. De pure klankkleur komt goed tot haar recht in de oude Groninger kerken, zoals enkele jaren geleden al in de Feerwerder kerk bleek. Het concert werd destijds enthousiast ontvangen.

Op deze Valentijnsdag bezingt het kwartet in Feerwerd de Vier Seizoenen van de Liefde. Ze kozen hiervoor de mooiste muziek over verlangen, vervulling, afscheid en weemoed uit hun klassiek-romantische repertoire (o.a. Brahms, Schubert). Met het melodieuze idioom van de Comedian Harmonists wordt de nostalgische sfeer van de jaren ’30 van de vorige eeuw tot klinken gebracht. Ook op het oog lichtvoetige popsongs (van bijvoorbeeld Dean Martin, de Beatles, Anouk) en close harmony barbershopsongs blijken bij nadere beschouwing over onvermoede diepere lagen te beschikken.

Het belooft in Feerwerd een middag te worden waarin het publiek zich kan laten meevoeren in een sfeer van muzikale verrassingen én herkenning, met dynamiek, verstilling, ontroering en humor…!

Aanvang 15.30 uur (een half uur van te voren is de kerk open voor publiek, koffie en thee staan dan klaar). Toegang € 9,- (t/m 12 jaar gratis). Zoals altijd bij concerten in de Winterserie branden de kaarsen en is in de pauze onder meer warme wijn verkrijgbaar. Zie ook www.kerkfeerwerd.nl.