Terugblik  molenfeest in Feerwerd, 12 mei

 

De bekende Feerwerder molen Joeswert is weer in oude glorie hersteld, werkt weer op de wind en ziet er weer prachtig uit. Op 12 mei is dat met een groot feest gevierd.

 

Wat er zoal te doen was: bij de molen -die uiteraard open was en draaide- werd graan gedorst met een oude dorsmachine, op de afgegraven wierde (het lage land) naast de molen konden oldtimer tractoren en machines door het publiek gehoord, gezien, geroken en bewonderd worden; er waren kraampjes met regionale producten zoals zoals kaas, wijn en bakkersproducten, er werden paarden beslagen in de smederij, er waren foto's en films te zien van oa het zaaien en oogsten en het zigten van tarwe, zoals dat vroeger tot circa 1950 werd gedaan; er was bij veel huizen een schuurverkoop, er was levende muziek, er was een terras met koffie, thee en nog veel meer, en: poffert gebakken door veel dorpelingen van meel van de molen.

Speciaal voor de kinderen: zelf brood bakken, pannenkoeken eten, er was een puzzeltocht, een springkussen en kinderen konden meerijden op een paardenkar met een gezellige dikke Haflinger ervoor..!

 

Zie hierboven voor een selectie van foto's van het feest.

 

En.. een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=KvCmz2lrIK8 , érg leuk, de beelden en muziekjes!!